Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarte tatin

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maailman kuuluisin keikauskakku on ranskalainen tarte tatin. Tässä klassisessa omenapiirakassa omenat piilotetaan siirappisen sokeriliemen kanssa taikinan alle ja karamellisoidaan uunissa. Kun keikautat piiraan heti uunista ottamisen jälkeen lautaselle, se irtoaa vuoasta kauniisti.

Ainekset

380 g
piirakkataikinaa (pakaste)
400 g
(3 kpl) omenoita (hapanta ja kirpeää lajiketta)
1/2 dl
sokeria
50 g
Margariinia (laktoositonta)

Sokeriliemi

1 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
margariinia (laktoositonta)

Lisäksi

1/2 dl
Aprikoosihilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata piirakkataikina huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan.

380 g
piirakkataikinaa (pakaste)
2

Tee sokeriliemi. Mittaa sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes liemi on kullanruskeaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää 1 rkl margariinia. Valuta seos heti piirakkavuoan (halk. noin 24 cm) pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa.

1 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
margariinia (laktoositonta)
3

Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sommittele ne vuoan pohjalle. Ripottele sokeri päälle ja lisää rasva nokareina. Kauli sulanut taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Laita taikina omenatäytteen päälle. Siisti reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

400 g
(3 kpl) omenoita (hapanta ja kirpeää lajiketta)
1/2 dl
sokeria
50 g
Margariinia (laktoositonta)
4

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin. Kumoa piirakka tarjoiluvadille heti uunista ottamisen jälkeen, jolloin se vielä irtoaa hyvin. Jäähtyessään se tarttuu helposti vuokaan.

5

Kuumenna hillo pienessä kattilassa tai mikrossa ja sivele se tortun pintaan. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

1/2 dl
Aprikoosihilloa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.8.2011
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

828

8,5 g

3,3 g

28,8 g

28,7 g

1,2 g

0,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

380 g piirakkataikinaa (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli