Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Affogato eli italialainen jäätelökahvi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Affogato on helppo italialainen jälkiruoka, joka tehdään kahvista ja jäätelöstä. Se tarkoittaa suomeksi hukutettua: jäätelöpallo upotetaan vahvaan kahviin. Tee herkku espressosta tai vahvasta, tummapaahtoisesta suodatinkahvista. Vegaanisen affogaton voi valmistaa vegaanisesta jäätelöstä.

Ainekset

3/4 dl
kuumaa espressoa tai vahvaa kahvia
60 g
vaniljajäätelöä (1 jäätelöpallo)
2 tl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla paistinpannulla kullanruskeiksi koko ajan sekoittaen.

2 tl
mantelilastuja
2

Valmista espresso tai vahva kahvijuoma tummapaahtoisesta suodatinkahvista. Ota jäätelöstä pallo tai kuutio isoon kahvikuppiin tai lasiin. Kaada kuuma kahvi jäätelön päälle.

3/4 dl
kuumaa espressoa tai vahvaa kahvia
60 g
vaniljajäätelöä (1 jäätelöpallo)
3

Koristele annos mantelilastuilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 25.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

117

491

7,0 g

4,0 g

10,0 g

10,0 g

2,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli