Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää kermaviili sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka (noin Ø 27 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Pese, kuori ja paloittele raparperit. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.
Sulata kauratoscan rasva. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli joukkoon. Ripottele seos piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos haluat raparperitäytteestä makeamman, ripottele vuokaan raparperipalojen päälle 2 rkl sokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
256
1071
11,6 g
3,8 g
31,6 g
16,8 g
2,7 g
4,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
1 tl margariinia vuoan voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli