Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota pehmeiksi.
Lisää tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.
Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado perunaviipaleet päälle. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
400
1676
20,8 g
9,8 g
25,5 g
7,5 g
3,5 g
24,8 g
4,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Tomaattisosetta,
1 rkl Välimeren yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli