Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma-sitruunakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suloinen vadelmakakku saa hempeän sävynsä tuoreista vadelmista. Kesäisessä kakussa yhdistyvät mehevä sitruunakakkupohja, pehmeä mascarponekerma, lemon curd ja vadelmat. Koristeina ihastuttavat syötävät kukat ja macaron-leivokset.

Ainekset

Sitruunainen kakkupohja

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 kpl
sitruuna (luomu)
4 kpl
kananmunaa
1 3/4 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Kostutus

3/4 dl
vettä
1/2
sitruunan mehu
1 rkl
sokeria

Vadelma-mascarponetäyte

90 g
(noin 1/2 rasiaa) vadelmia
4 dl
(2 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria

Lisäksi

1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
175 g
(1 rs) vadelmia

Koristeluun

90 g
(1/2 rs) vadelmia
macaron-leivoksia (esim. Satumaista)
syötäviä kukkia (esim. Mimis sarviorvokki)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunankuoren keltainen osa ja purista mehu. Lisää kuoriraaste ja puolikkaan sitruunan mehu rasvan joukkoon.

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 kpl
sitruuna (luomu)
2

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon vuorotellen voiseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.

4 kpl
kananmunaa
1 3/4 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Yhdistä kostutuksen vesi, puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.

3/4 dl
vettä
1/2
sitruunan mehu
1 rkl
sokeria
4

Tee vadelmatäyte. Soseuta vadelmat haarukalla kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri vaahtoon. Vatkaa kunnes vaahto on kuohkean jämäkkää. Lisää vadelmasose ja sekoita tasaiseksi.

90 g
(noin 1/2 rasiaa) vadelmia
4 dl
(2 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
5

Kokoa kakku. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin ja kostuta sitruunavedellä. Levitä pohjalle ohut kerros sitruunatahnaa. Levitä päälle noin 1/3 vadelmatäytteestä ja painele täytteeseen kokonaisia vadelmia. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja toista kuten edellä. Aseta päällimmäiseksi kakkupohjan alin kerros leikkuupinta alaspäin ja kostuta pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kuorruta kakku lopulla täytteellä.

1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
175 g
(1 rs) vadelmia
6

Koristele tuoreilla vadelmilla, macaron-leivoksilla ja syötävillä kukilla.

90 g
(1/2 rs) vadelmia
macaron-leivoksia (esim. Satumaista)
syötäviä kukkia (esim. Mimis sarviorvokki)

Vinkki: Sipaise soseutettua vadelmaa kakun reunoille koristeeksi.

Miltä maistui?(21 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.4.2021
|
Muokattu: 4.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

414

1731

26,1 g

16,8 g

37,1 g

29,0 g

1,7 g

5,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunan mehu,

macaron-leivoksia (esim, Satumaista),

syötäviä kukkia (esim, Mimis sarviorvokki).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli