Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pipsa Hurmerinta on tehnyt Meri-Tuuli Väntsin kanssa Samassa liemessä -ruoka-ohjelman ja -kirjan. Yhteishyvään Hurmerinta on tehnyt Keittiökemiaa-videoita.

Pipsa Hurmerinta, mitä kokkaat kotona kiireessä?

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Tv-kokki, keittokirjailija ja entinen malli Pipsa Hurmerinta, 39, onnistuu hänkin joskus mokaamaan keittiössä. Näin Hurmerinta vastasi Yhteishyvän kysymyksiin:

Mitä kokki tekee kiireessä?

Eilen paistoin valkosipulia, tuoretta chiliä, oliiveja ja lehtikaalia öljyssä ja tarjosin sen tagliatellen kanssa. Samassa liemessä -kirjassamme kerrotaan, mitä kaapeista tulisi aina löytyä, jotta saa herkullisen ruoan tehtyä ilman kaupassa käyntiä. Syön melkein pelkästään kasviksia ja minulla on aina papuja, linssejä, valkosipulia, chiliä, oliiviöljyä ja joku hyvä liemivalmiste kaapissa. Käsittelen vihannekset suoraan ostoskassista. Esimerkiksi lehtikaalin huuhtelen, kuorin ja pilkon jääkaappiin valmiiksi. Näin ruoanvalmistus sujuu nopeammin.

Millainen kaupassakävijä olet?

Toimin puoliautomaatiolla. Käytämme mieheni kanssa Wunderlist-sovellusta. Kumpikin merkitsee puuttuvat listalle ja kuittaa ostokset. Meillä ei ole autoa, joten käymme kaupassa usein. Kotitalomme pikkukauppa on kuin ruokakomeromme ja Stockmannin Herkku lähikauppamme.

Mikä on hauskin ruokamuistosi?

Tein uutenavuotena isolle joukolle savustettua häränrintaa. Aloitin hyvissä ajoin, mutta juhlissa savustusvaihe venähti, ja liha oli kypsää vasta puolenyön jälkeen. Pelkäsin, että liha jää omalle perheelle syötäväksi, mutta huoli oli turha: neljän kilon lihakimpale katosi 20 minuutissa.

Oletko joskus epäonnistunut keittiössä?

Monta kertaa, viimeksi viime viikolla, kun tein nelivuotiaalle pojalleni popcorneja. Laitoin öljyn ja maissinjyvät kattilaan ja aloin lukea sähköpostia. Seuraavaksi haistoin palaneen hajun. Itsekin hämmästyin, että tällainen saavutus oli mahdollinen.

Mitä pitäisi syödä, jos haluaa viikossa ihon heleäksi?

Nuutuneen ilmeen saa taiottua yksinkertaisella ruokavaliolla. Pilko uunipellille sipuleita, valkosipuleita ja lehtikaalia. Aseta päälle lohifilee, jonka maustat sitruunankuorella ja sumakilla. Syö päivälliseksi viikon ajan ilman lisukkeita. Viikon päästä iho on kuulas, eikä farkkujen vyötärönauha kiristä.

Lue myös

Lisää aiheesta