Edelläkävijät tilaavat ruokaa kotiin entistä enemmän. Jo nyt osa haluaa älyruokansa nopeasti ja tiiviissä muodossa. Juotaviin ruokiin tai puuterimaisisiin tiivisteisiin on pakattu vitamiinit ja hivenaineet – eikä tarvitse lisätä kuin vesi, jos sitäkään.
"Lopulta tulevaisuudessa ruoka voidaan räätälöidä jokaisen omien geenien tarpeisiin, sillä teknologian avulla pystytään mittaamaan, kuinka itse kunkin keho reagoi esimerkiksi proteiineihin tai hiilihydraatteihin", Wallman sanoo.
Kaikilla trendeillä ja kehityskaarilla on kuitenkin vastatrendinsä.
Koska istumme päivät pitkät tietokoneen ääressä, haluamme tehdä käsillä jotakin konkreettista.
"Digitaalisen työpäivän jälkeen on miellyttävää valmistaa oikeaa ruokaa ja nähdä kättensä jälki", uskoo Wallman.
James Wallman puhui S-ryhmän järjestämässä Maailman kekseliäin ruokamaa -trendihautomossa Helsingissä tiistaina 7.3.2017.