Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.
Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
155
647
11,4 g
5,5 g
2,0 g
2,0 g
0,1 g
10,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
3 rkl Ruohosipulisilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli