Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Smetanainen sillikaviaari

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tämä täyteläinen sillikaviaari syntyy matjessillistä, varhaissipulista, tillistä, keitetyistä kananmunista ja smetanasta. Tarjoile uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset

180 g
(1 pkt) matjessillifileetä
2 kpl
kananmunaa
2 kpl
varhaissipulia
1/2 kpl
ruukkua tilliä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
dijoninsinappia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi.

180 g
(1 pkt) matjessillifileetä
2

Keitä munat koviksi, 8−10 minuuttia. Jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat.

2 kpl
kananmunaa
3

Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna tilli ja leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.

2 kpl
varhaissipulia
1/2 kpl
ruukkua tilliä
4

Sekoita kaviaarin ainekset kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Tarjoa varhaisperunoiden kanssa.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
dijoninsinappia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria

Vinkki: Helpon ja herkullisen silliröran paras pari ovat uudet perunat. Myös ruis- tai saaristolaisleipä maistuvat makoisilta tillillä ja sinapilla maustetun sillikaviaarin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

731

13,3 g

6,8 g

6,8 g

6,8 g

0,2 g

6,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli