Keitä kananmunat koviksi (8 min). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla tai silppua munaleikkurilla.
Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista.
Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen kananmunasilpun kanssa.
Vinkki: Voit tehdä kastikkeen myös ilman rasvaa. Sekoita jauhot 2 dl:aan kylmää maitoa ja vatkaa suuruste vähitellen kiehuvaan maitoon. Valmista kuten edellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
930
14,8 g
4,8 g
11,8 g
6,3 g
0,5 g
10,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli