Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kananmunakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen kananmunakastike on hyvä ja helppo lisuke uusille perunoille ja kalalle.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
60 g
(5 rkl) margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 l
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kananmunat koviksi (8 min). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla tai silppua munaleikkurilla.

3 kpl
Kananmunaa
2

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista.

60 g
(5 rkl) margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
3

Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen kananmunasilpun kanssa.

1 dl
Ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
1/2 l
Maitoa
1/2 tl
Suolaa

Vinkki: Voit tehdä kastikkeen myös ilman rasvaa. Sekoita jauhot 2 dl:aan kylmää maitoa ja vatkaa suuruste vähitellen kiehuvaan maitoon. Valmista kuten edellä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

222

930

14,8 g

4,8 g

11,8 g

6,3 g

0,5 g

10,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli