Juustoinen perunagratiini
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi noin 2 mm viipaleiksi. Nosta viipaleet isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulit, timjami, sulatejuusto, kerma, sinappi ja mausteet perunoiden joukkoon. Sekoita juustoraaste perunoihin, säästä 1 desi raastetta pinnalle.
Lado perunat limittäin pystyyn voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kaada kulhoon jäänyt seos perunoiden päälle ja ripottele pinnalle loppu raaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele timjamilla.
Vinkki: Korvaa tuore timjami 1 teelusikallisella kuivattua timjamia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
612
2563
38,0 g
21,0 g
37,0 g
4,5 g
2,5 g
27,8 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli