Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karjalanpiirakat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Rukiinen kuori ja täytteenä pehmeää riisipuuroa – sitä on perinteinen karjalanpiirakka. Tällä ohjeella teet itse herkulliset karjalanpiirakat.

Ainekset

Puuro

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
1 kpl
Muna (halutessasi)

Taikina

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 1/2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Vehnäjauhoja
25 g
Voita (halutessasi)

Voiteluun

2 dl
Vettä
75 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä täytepuuro. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon riisit. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää voi. Anna jäähtyä.

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
2

Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot napakaksi taikinaksi. Lisää halutessasi taikinaan pehmeää voita.

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 1/2 dl
Ruisjauhoja
25 g
Voita (halutessasi)
3

Pyörittele taikinasta tanko. Jaa tanko 25–30 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele palat palloiksi ja litistä kämmenellä litteiksi kakkaroiksi. Jauhota kakkarat ja peitä kulholla tai kelmulla, etteivät ne kuivu.

4

Jauhota leivinpöytä reilusti ruisjauhoilla. Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, halkaisijaltaan noin 13 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii sen alla. Pinoa pohjat limittäin päällekkäin ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla tai kulholla.

5

Harjaa kuoret puhtaiksi jauhoista. Notkista puuro tarvittaessa maidolla. Lisää puuroon muna estämään lisätyn maidon kuohumista uunissa.

1 kpl
Muna (halutessasi)
6

Annostele runsas ruokalusikallinen täytettä pohjien päälle. Levitä täyte lähes reunoille asti. Käännä reunoja täytteen päälle. Rypytä piirakat keskikohdasta ylöspäin etusormilla vetäen tai peukalon ja etusormen avulla. Käännä ja rypytä loppuun.

7

Nosta piirakat kevyesti jauhotetulle pellille vieri viereen. Paista 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

8

Kiehauta vesi ja voi. Sivele piirakat voi-vesiseoksella ja lado päällekkäin. Peitä leivinpaperilla ja pyyheliinalla.

2 dl
Vettä
75 g
Voita

Tarjoile karjalanpiirakoiden kanssa munavoita.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen
Julkaistu: 14.12.2016
|
Muokattu: 29.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

130

546

6,4 g

3,8 g

14,0 g

2,2 g

1,6 g

3,6 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli