Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe, vaniljasokeri sekä suola.
Yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Sekoita jauhot kaurajuoman kanssa vähitellen taikinaan.
Nostele lusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä reilusti ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa. Paistaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Vedä cookiet pelliltä pois leivinpaperin kanssa. Jos keksit ovat tarttuneet toisiinsa kiinni, leikkaa ne heti veitsellä irti. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä.
Taikinasta tulee kaksi pellillistä cookieita. Tee seuraava erä valmiiksi leivinpaperille ensimmäisen pellillisen paistuessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
483
6,1 g
2,2 g
13,4 g
7,5 g
0,8 g
1,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli