Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Perunoiden kiehuessa kuumenna voita pannulla keskilämmöllä, kunnes se kuohuu ja väri alkaa tummua. Lisää salvianlehdet ja jatka kuumennusta, kunnes voi on kullanruskeaa. Ole tarkkana, ettei voi kärähdä. Sekoita kastike perunoiden joukkoon.
Pese ja halkaise sitruunat. Paahda ne muurikassa tai pannulla leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta saa väriä.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi muurikassa tai pannulla. Paista fileitä 1–2 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes kala on kypsää. Purista sitruunaa kaloille tai tarjoa sitruunat erikseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
535
2239
28,0 g
15,5 g
34,0 g
2,3 g
3,0 g
32,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli