Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita puolet jauhoseoksesta nostellen munavaahtoon. Lisää loput jauhot vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste. Levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
Kostuta haaleaksi jäähtynyt pohja appelsiinimehulla. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrute pohjan päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna jähmettyä ennen paloittelua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
151
630
5,6 g
3,4 g
22,6 g
15,6 g
0,3 g
2,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria,
1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli