Tiesitkö, että vielä vuonna 1951 asiakas ei saanut notkua juomineen baaritiskillä?
Ensimmäiset baarijakkarat ilmestyivät suomalaisiin ravintoloihin vuonna 1952, jolloin Helsingissä järjestettiin kesäolympialaiset. Aiemmin alkoholin nauttiminen baaritiskillä ei ollut sallittua. Moinen tapahan olisi voinut johtaa ravintola-asiakkaat hunningolle. Kisaturisteille haluttiin kuitenkin esitellä sivistynyttä ja modernia suomalaista ravintolakulttuuria, johon kuului myös juoman siemailu huolettomasti baaritiskiin nojaillen.
Muun muassa tämä fakta selviää Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla. Huolella rakennettu näyttely tarjoaa rautaisannoksen tietoa suomalaisesta ruoka- ja juomakulttuurista sekä sen muutoksesta kautta aikain. Erityisenä teemana näyttelyssä ovat erilaiset syömisen ja juomisen paikat.