Finaalikuusikon tehtävänä on kehittää tuotteilleen yhdestä viiteen erilaista makuvaihtoehtoa.
Kotikeittiöstä siirrytään koeajoihin ja teolliseen keittiöön. Maun ohella tuotteiden on taivuttava myös suuren mittakaavan vaatimuksiin. Tehdasvalmistuksen realiteetit luovat varjonsa tehtävän ylle ja paljastavat pinnan alla orastavia haasteita.
Teemu Koitto työstää herkkupirtelöään uunituore vaimo apunaan, mutta luvatusta nostalgiatripistä jäädään kauaksi: ”Miksi toit näin keskeneräisen tuotteen? Tää on maitojuoma, ei pirtelö”, tuomari Jukka Kurttila tylyttää.
”Olet korostanut runsautta, överiyttä, en löydä sitä näistä. Aika paljon on vielä hommaa, että tää saadaan kuntoon”, päätuomari Jyrki Sukula säestää.
Teemu on saamastaan palautteesta hieman ihmeissään. ”Vähän huono fiilis jäi. Sellaisiinkin asioihin tartuttiin, joita selitin ihan hyvin”, Teemu analysoi.
Kovalla sykkeellä uurastava Terhi Kinnari hakee täysiä pojoja, mutta kuinka käykään?
Emilia Karttunen huokailee mittasuhteiden muutosta: kotikeittiössä hän on puuhastellut 500 gramman taikinan kanssa, mutta nyt työstettävänä on 40 kilon massa.
Jack Mattsson on kääntänyt nupit kaakkoon ja tarjoilee todellisen ruokarekkaelämyksen. Tuomaristo tykkää, mutta tuskailee tuotevarianttien runsaiden päällisten kanssa. ”Less is more”, se ohjeistaa.
Entä lähteekö häntäsijasta sisuuntunut Silpa Kinnunen vihdoin hymyssä suin kotiin?