Lettutaikina

arvosana5/5

(1)arvio
10 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pistä pystyyn lettukestit! Paras lettutaikina syntyy, kun annat taikinan turvota rauhassa. Tarjoa herkulliset letut hillon, kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

50 gmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa vispilällä sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada maito kananmunien joukkoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    5 dlmaitoa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 rklsokeria
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kun taikina on turvonnut, laita paistinpannu liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Laita 1 tl margariinia pannulle ja anna sen sulaa. Ota keittokauhaan noin 1 dl taikinaa ja kaada se pannulle. Nosta pannun reunaa varovasti ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista lettua noin 2 minuuttia, kunnes sen pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä lettu paistinlastalla. Paista toiselta puolelta noin 1 minuutti. Siirrä lettu paistinlastalla lautaselle. Paista kaikki letut samalla tavalla.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia

Vinkki: Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä