Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo aioli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Helppo aioli eli valkosipulimajoneesi valmistuu muutamassa minuutissa. Aioli on suositun patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden herkullinen lisuke. Se on myös maukas kastike grillatulle kalalle, äyriäisille, lihalle ja kasviksille sekä hampurilaisten ja hot dogien väliin.

Ainekset

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna (huoneenlämpöisenä)
2 dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi muutamiksi paloiksi. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Lisää valkosipuli ja loput ainekset.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna (huoneenlämpöisenä)
2 dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
2

Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.

Vinkki: Jättämällä pois valkosipulin valmistat ohjeella pikamajoneesin.

Vinkki: Tarjoa aioli esimerkiksi patatas bravasin eli espanjalaisten tapasperunoiden kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

425

1779

46,5 g

2,8 g

1,0 g

0,5 g

2,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli