Glögijuustokakku
Ainekset
POHJA
TÄYTE
KIILLE
KORISTELUUN
Valmistus
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri ja kardemumma.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin esim. nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset puolukat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Varmista ettei täytteen ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä jääkaappikylmä glögi ja vesi. Kuumenna 2 ruokalusikallista seosta kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kylmän glögi-vesiseoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä vielä hetki jääkaapissa. Kiilteen on hyvä olla mahdollisimman kylmää, mutta ei vielä hyytynyttä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia.
Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi puolukoilla, kanelitangoilla ja pistaasipähkinöillä.
Vinkki: Käytä kiilteeseen kylmää glögiä ja vettä, jotta se hyytyy kauniisti kakun pintaan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
312
1304
23,0 g
14,9 g
20,3 g
14,8 g
0,8 g
5,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli