Vaalea glögi
15 min
6 Annosta
Talvinen vaalea glögi valmistuu omenamehusta, valkoviinistä ja mausteista. Tarjoa kuuma glögi perinteisesti manteleiden ja rusinoiden kera.
Ainekset
Valmistus
1
Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
1/2 l
Omenamehua
2 kpl
Kanelitankoa
1 dl
fariinisokeria
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 cm
pala inkivääriä (kuorittuna)
1/2 kpl
sitruunan kuori
2
Lisää valkoviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele halutessasi manteleilla ja rusinoilla.
3/4 l
(1 plo) valkoviiniä
1/2 dl
rusinoita
1/2 dl
kuorittuja manteleita
Lisää aiheesta
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2005
|Muokattu: 6.10.2023
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
266
1113
3,0 g
0,2 g
34,2 g
34,2 g
1,2 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Kanelitankoa,
10 kpl Kokonaista neilikkaa,
2 cm pala inkivääriä (kuorittuna),
0,5 kpl sitruunan kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli