Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen suklaamousse

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa, ja ripaus merisuolaa viimeistelee maun. Täyteläinen vegaaninen suklaamousse valmistuu vain muutamasta aineksesta.

Ainekset

100 g
tummaa suklaata (vegaaninen)
2 1/2 dl
(1 prk) kauravispiä
2 rkl
tomusokeria

Lisäksi

sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa pieneen kulhoon.

100 g
tummaa suklaata (vegaaninen)
2

Kuumenna ¾ dl vispiä kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma vispi suklaan päälle. Odota hetki, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita seos tasaiseksi nuolijalla käännellen. Mausta tomusokerilla.

2 1/2 dl
(1 prk) kauravispiä
2 rkl
tomusokeria
3

Vatkaa loppu vispi (1 ¾ dl) löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahto vähän kerrallaan huoneenlämpöisen suklaan joukkoon nuolijalla käännellen. Annostele vaahto jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin viilentymään ja tekeytymään noin tunniksi.

4

Viimeistele suklaamousset ripauksella sormisuolaa ennen tarjoamista.

sormisuolaa

Vinkki: Voit valmistaa suklaamousset jo edellisenä päivänä ja nostaa jääkaappiin peitettynä tekeytymään.

Vinkki: Koristele mousset lusikallisella vaahdotettua kauravispiä ja suklaarouheella.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

21,0 g

6,5 g

16,0 g

13,0 g

4,3 g

3,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli