Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo mansikka-marenkikakku

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Valmista näyttävä mansikkakakku vartissa! Kokoa helppo marenkikakku kaupan valmiista marenkipohjista, mansikkaisesta rahka-kermavaahdosta ja tuoreista mansikoista.

Ainekset

2 kpl
(1 pkt) marenkikakkupohjia
400 g
(1 rs) mansikoita
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) mansikkarahkaa
1 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta noin 5 mansikkaa täytettä varten ja paloittele loput mansikat.

400 g
(1 rs) mansikoita
2

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, mansikkasose ja sokeri vaahtoon.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) mansikkarahkaa
1 tl
sokeria
3

Laita toinen marenkipohjista tarjoiluvadille. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Ripottele puolet mansikoista päälle. Nosta toinen pohja paikoilleen, levitä loppu vaahto ja mansikat pinnalle. Tarjoa heti.

2 kpl
(1 pkt) marenkikakkupohjia

Vinkki: Koristele kakku syötävillä kukilla tai yrteillä. Mansikan makupariksi sopivat esimerkiksi sarviorvokit, sitruunamelissa, minttu ja basilika.

Vinkki: Marenki vettyy melko nopeasti, joten kakku on parhaimmillaan heti kokoamisen jälkeen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

650

11,4 g

7,9 g

9,1 g

8,5 g

1,0 g

2,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli