Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru (½ dl) ja muut kuivat aineet kulhossa.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla vesi pienissä erissä tomusokeriin. Lusikoi jokaisen tortun pinnalle reilu teelusikallinen marmeladia ja valuta kuorrutusta lusikalla marmeladin ympärille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
239
1001
14,6 g
6,9 g
22,2 g
15,5 g
1,8 g
4,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl psylliumia,
0,25 tl kardemummaa,
paperisia muffinivuokia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli