Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat runebergintortut

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.

Ainekset

7 kpl
(40 g) gluteenitonta piparkakkua
1 1/2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
kardemummaa
100 g
voita tai margariinia
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kuohu- tai kevytkermaa

Koristeluun

1/2 dl
tomusokeria
1 tl
kylmää vettä
1/2 dl
vadelmamarmeladia tai -hilloa

Lisäksi

paperisia muffinivuokia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru (½ dl) ja muut kuivat aineet kulhossa.

7 kpl
(40 g) gluteenitonta piparkakkua
1 1/2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
kardemummaa
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.

100 g
voita tai margariinia
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kuohu- tai kevytkermaa
3

Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

paperisia muffinivuokia
4

Valmista kuorrute sekoittamalla vesi pienissä erissä tomusokeriin. Lusikoi jokaisen tortun pinnalle reilu teelusikallinen marmeladia ja valuta kuorrutusta lusikalla marmeladin ympärille.

1 tl
kylmää vettä
1/2 dl
tomusokeria
1/2 dl
vadelmamarmeladia tai -hilloa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.1.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1001

14,6 g

6,9 g

22,2 g

15,5 g

1,8 g

4,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl psylliumia,

0,25 tl kardemummaa,

paperisia muffinivuokia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli