Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hauska tomaatti-mozzarellasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mozzarellasta ja kirsikkatomaateista tehdyt ”myrkkysienet” ovat tämän hauskan tomaatti-mozzarellasalaatin juju.

Ainekset

250 g
(2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa
500 g
(2 rs) kirsikkatomaatteja
1 - 2 rkl
majoneesia
50 g
(1 rs) rucolaa
1 kpl
ruukku basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta juustot. Puolita kirsikkatomaatit ja poista siemenet. Laita puolitetut tomaatit lakeiksi juustopallojen päälle. Voit kiinnittää lakin juustoon tarvittaessa pienellä nokareella majoneesia.

250 g
(2 ps, á 125/210 g) minimozzarellaa
500 g
(2 rs) kirsikkatomaatteja
2

Laita majoneesi pursotuspussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota majoneesilla pisteitä tomaattilakkeihin. Voit tehdä myös valkolakkisen ”myrkkysienen” asettamalla kirsikkatomaatin jalaksi ja lakiksi puolikkaan mozzarellapallon.

1 - 2 rkl
majoneesia
3

Levitä rucola ja basilikanlehdet laakealle tarjoiluastialle. Pirskottele päälle öljyä ja etikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele tomaatista ja mozzarellasta tehdyt ”sienet” salaattipedille.

1 kpl
ruukku basilikaa
50 g
(1 rs) rucolaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1166

22,3 g

9,3 g

4,8 g

4,8 g

2,0 g

12,8 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli