Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Briossisämpylät

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Briossisämpylät ovat täydellisiä hampurilaisiin ja brunssipöytään. Pitkä taikinan vaivaus ja kohotus takaavat juuri oikean pehmeän ja kuohkean rakenteen sekä herkullisen maun.

Ainekset

2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
huoneenlämpöistä voita

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
huoneenlämpöistä voita
2

Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna

Vinkki: Pakasta ylijääneet briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 8.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

385

1609

13,5 g

7,6 g

52,3 g

4,9 g

2,5 g

11,6 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli