Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset kirjolohiburgerit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.

Ainekset

400 - 500 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Sitruunapippuria
1 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä

Lisäksi

1 kpl
Punasipuli
2 rkl
Sitruunamehua
4 kpl
Hampurilaissämpylää
2 dl
Babypinaattia

Kastike

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sinappia
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
¼ tl suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.

1 kpl
Punasipuli
2 rkl
Sitruunamehua
2

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sinappia
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
¼ tl suolaa
3

Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.

400 - 500 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
2 rkl
Rypsiöljyä
4

Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.

4 kpl
Hampurilaissämpylää
2 dl
Babypinaattia
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1044

13,8 g

4,0 g

23,0 g

4,0 g

1,8 g

7,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 - 500 g Kirjolohifileetä,

1 tl Sitruunapippuria,

1 tl Suolaa,

2 dl Babypinaattia,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

0,25 tl ¼ tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli