Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkuvoileipäkakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Valmista maukas täyte palvikinkusta, maustekurkuista, maksapasteijasta ja punaisesta pestosta. Tee vaihteeksi trendikäs naked cake: jätä voileipäkakun sivut peittämättä niin, että täyte jää näkyviin.

Ainekset

18 kpl
täysjyväpaahtoleipäviipaleita

Kostutus

2 dl
Maitoa
1 rkl
Kasvisfondia

Täyte

300 g
(1 pkt) Palvikinkkua
190 g
(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
1/2 kpl
ruukkupersiljaa
400 g
(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
200 g
(1 pkt) Maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
Punaista pestoa

Päälle

100 g
majoneesia
100 g
(½ pkt) Sulatejuustoa

Koristeeksi

kevät- tai ruohosipulia
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Hienonna palvikinkku, pikkukurkut ja persilja. Pehmennä maksapasteija ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

3 rkl
Punaista pestoa
1/2 kpl
ruukkupersiljaa
400 g
(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
200 g
(1 pkt) Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
(1 pkt) Palvikinkkua
190 g
(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
2

Mausta maito fondilla. Leikkaa kuoret pois leipäviipaleista. Laita kaksi isoa palaa tuorekelmua ristikkäin toistensa päälle. Asettele 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta leivät maito-fondiseoksella pullasudin avulla.

18 kpl
täysjyväpaahtoleipäviipaleita
2 dl
Maitoa
1 rkl
Kasvisfondia
3

Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lopulla täytteellä. Lisää päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta hyvin.

4

Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä leikkuulaudan päälle. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi toinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

5

Suorista voileipäkakun reunat sahanteräisellä veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrute majoneesista ja sulatejuustosta ja levitä kakun päälle.

100 g
majoneesia
100 g
(½ pkt) Sulatejuustoa
6

Silppua kevät- tai ruohosipulit ja ripottele kuorrutteen päälle. Kietaise puolitetut kinkkuviipaleet rulliksi ja asettele ne kakun päälle. Pujota viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tikkuihin ja pistä tikut pystyyn kakun koristeeksi.

kevät- tai ruohosipulia
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.4.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.