Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Stout-suklaakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Lorauta mehevän suklaakakun taikinaan aromikasta stout-olutta – ja varaa samaa juomaa laseihin kakun kaveriksi. Kakku saa jäädä mutakakun tapaan hieman kosteaksi.

Ainekset

200 g
Voita
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Sokeria
4 kpl
Munaa
2 dl
Stout-olutta (esim. murphy's irish stout)
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta

Lisäksi

Nokare voita
Tomusokeria
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).

Nokare voita
2

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.

200 g
Voita
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Sokeria
4 kpl
Munaa
2 dl
Stout-olutta (esim. murphy's irish stout)
3

Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.

1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
4

Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä kypsä.

5

Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

6

Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.

Tomusokeria
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

528

2210

35,2 g

21,6 g

43,3 g

34,6 g

1,4 g

7,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Nokare voita,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli