Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taateli-suklaakakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Suklainen taatelikakku valmistuu sekoittamalla ilman sähkövatkainta. Kaunis kuivakakku viimeistellään suklaakuorrutteella.

Ainekset

200 g
(1 ps) pehmeitä taateleita
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
200 g
voita tai margariinia
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa

Kuorrutus

1/2 dl
kuohukermaa
100 g
(1 pkt) tummia suklaanappeja leivontaan

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.

200 g
(1 ps) pehmeitä taateleita
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
200 g
voita tai margariinia
2

Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
3

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

1 tl
jauhettua kardemummaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 kpl
kananmunaa
4

Tee kuorrutus. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaanapit ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.

1/2 dl
kuohukermaa
100 g
(1 pkt) tummia suklaanappeja leivontaan
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.7.2018
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

201

842

9,4 g

3,3 g

24,9 g

15,1 g

1,4 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl jauhettua kardemummaa,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli