Haukiterriini
Ainekset
Valmistus
Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen puolikkaan mehu ja säästä toinen puolikas koristelua varten. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun. Valuta kaprikset.
Paloittele jääkaappikylmä hauki pienemmiksi paloiksi. Siirrä haukipalat ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää koneen käydessä ensin munat ja sitten ohuena nauhana kerma. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi esimerkiksi nuolijalla joukkoon kaprikset ja tilli.
Levitä kalamassa tasaisesti leipävuokaan ja nosta se isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä kalavuoan puoliväliin asti. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes terriini on kypsä. Kumoa terriini jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tillillä sekä sitruunanlohkoilla.
Vinkki: Terriini onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
70
294
4,8 g
2,9 g
0,3 g
0,3 g
0,1 g
6,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli