Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limegraavattu lohi ja piparjuurismetana

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Limegraavaus antaa lohelle ihanan raikkaan maun. Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera joulun ajan kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

700 g
Lohifileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 tl
Sokeria
2 kpl
Limen raastettu kuori
1/2 kpl
Limen mehu

Piparjuurismetana

1 kpl
(120 g) smetanaa
2 rkl
Piparjuuriraastetta
1/2 dl
Kermavaahtoa
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

784

14,6 g

5,2 g

1,1 g

1,1 g

13,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

2 kpl Limen raastettu kuori,

2 rkl Piparjuuriraastetta,

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli