Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli. Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
187
784
14,6 g
5,2 g
1,1 g
1,1 g
—
13,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Karkeaa merisuolaa,
2 kpl Limen raastettu kuori,
2 rkl Piparjuuriraastetta,
Sokeria,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli