Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.
Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
119
500
8,1 g
1,6 g
0,4 g
—
0,2 g
11,2 g
6,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli