Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Valmista mätijuustokakku noutopöytään, alkupalaksi tai kalaherkuksi.

Ainekset

Pohja

200 g
(1 pkt) hapankorppuja
100 g
voita
1 dl
maitoa

Täyte

200 g
mätiä
6 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 kpl
isoa punasipulia
1/2 kpl
ruukkua tilliä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
1/2 kpl
sitruunaa

Koristeluun

100 g
mätiä
1/2 kpl
ruukkua tilliä
1/2 kpl
Sitruuna
1/2 kpl
punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen.

100 g
voita
200 g
mätiä
6 kpl
liivatelehteä
2

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.

200 g
(1 pkt) hapankorppuja
1 dl
maitoa
3

Hienonna sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja mausteet.

1/2 kpl
ruukkua tilliä
1/2 kpl
isoa punasipulia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
4

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen.

1/2 kpl
sitruunaa
5

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla, tillillä ja punasipulilla.

1/2 kpl
punasipulia
1/2 kpl
Sitruuna
1/2 kpl
ruukkua tilliä
100 g
mätiä
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

477

1996

37,9 g

24,1 g

17,5 g

4,5 g

3,5 g

15,2 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli