Sulata voi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Laita liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha hapankorput monitoimikoneessa tai murskaa ne kaulimen avulla paksussa pakastepussissa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Hienonna sipuli ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita siihen tuorejuusto ja kermaviili. Lisää mäti, sipuli, tilli ja mausteet.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä yksitellen vesi pois ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele kakku mädillä, sitruunaviipaleilla, tillillä ja punasipulilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
477
1996
37,9 g
24,1 g
17,5 g
4,5 g
3,5 g
15,2 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli