Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen sipulisilli

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Ranskalaisen sipulisillin makeahko ja hieman hapokas maku on peräisin marinoidusta punasipulista. Silli marinoituu herkullisen meheväksi jopa vuorokaudessa.

Ainekset

300 g
(2 pkt, à 150 g) sillifileitä

Sipuliliemi

2 kpl
punasipulia
1 dl
sokeria
3/4 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
2 kpl
laakerinlehteä
8 kpl
kokonaista maustepippuria
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Mittaa sokeri, etikka, vesi ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää sipulit ja öljy. Jäähdytä liemi.

2 kpl
punasipulia
1 dl
sokeria
3/4 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
2 kpl
laakerinlehteä
8 kpl
kokonaista maustepippuria
1 rkl
rypsiöljyä
2

Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi fileet.

300 g
(2 pkt, à 150 g) sillifileitä
3

Lado sillit lasipurkkiin. Kaada liemi sillien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 27.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

147

616

5,9 g

1,1 g

18,3 g

17,9 g

0,3 g

4,8 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä,

8 kpl kokonaista maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli