Sekoita sinappijauhe ja sokeri puulastalla kattilassa. Lisää kerma ja munat.
Kuumenna seos hyvin sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Sekoita koko ajan pohjaa myöten, sillä sinappi palaa helposti. Puulasta toimii parhaiten.
Anna jäähtyä hetki. Mausta etikalla ja konjakilla. Kaada sinappi puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jääkaappiin. Anna sinapin makujen tasaantua vähintään vuorokausi. (Valmista sinappia syntyy tällä ohjeella reilu 4 dl.)
Vinkki: Sinappi säilyy jääkaapissa puhtaissa lasitölkeissä muutaman viikon.
Vinkki: Kokeile sinappia graavilohen ja piimäjuuston kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
389
1627
20,0 g
12,5 g
44,0 g
44,0 g
—
4,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl sinappijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli