Kiehauta paistoliemi ja 1 dl vettä kattilassa.
Yhdistä jauhot ja 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhosuurus liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää kerma ja valkopippuri. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Tarjoa joulukinkun kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
80
334
7,6 g
5,4 g
2,0 g
0,5 g
0,1 g
0,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä,
1 dl Vettä,
1 dl Vettä,
0,5 tl Valkopippuria,
Suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli