Sekoita sose, puuro, muna, siirappi ja suola kulhossa. Halutessasi pese ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita kuoriraaste (1–2 tl) seokseen.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Kuvioi pinta lusikankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle voi pieninä kuutioina.
Paista porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Vinkki: Saat porkkanalaatikosta gluteenittoman korvaamalla korppujauhot gluteenittomilla tai mantelijauheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
132
553
4,3 g
2,3 g
17,8 g
12,4 g
3,3 g
3,4 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 luomu appelsiini).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli