Rouskuva porkkanalaatikko
30 min
8 Annosta
Appelsiinilla maustettu ja vaahterasiirapilla makeutettu porkkanalaatikko saa rapsakan pinnan kurpitsansiemenistä.
Ainekset
Valmistus
1
Sekoita porkkanalaatikkoon vaahterasiirappi, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.
1 rkl
Vaahterasiirappia
2 rkl
Appelsiinimehua
2 tl
Raastettua appelsiinin kuorta
2
Kääntele kurpitsansiemenet öljyssä.
1 dl
Kurpitsansiemeniä
3
Levitä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan ja ripottele siemenet pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
1 tl
Rypsiöljyä
1 dl
Kurpitsansiemeniä
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.11.2018
|Muokattu: 31.8.2020
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
64
266
5,1 g
0,5 g
2,5 g
2,5 g
0,5 g
1,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rasia (700 g) porkkanalaatikkoa,
2 tl Raastettua appelsiinin kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli