Valmista sokerisiirappi. Sulata sokeri pannulla hitaasti matalalla lämmöllä vaalean ruskeaksi, vältä sekoittamista. Lisää vesi ja anna kiehua tasaiseksi siirapiksi samalla sekoittaen.
Jaa sokerisiirappi heti neljään pieneen uuninkestävään annosvuokaan tai kahvikuppeihin, joissa on suora reuna. Kääntele vuokia tai kuppeja niin, että siirappi peittää pohjan.
Kiehauta maito ja mausteet. Siirrä syrjään ja anna maustua 15 minuuttia.
Kuumenna uudelleen lähes kiehumispisteeseen. Sekoita munat, keltuaiset ja sokeri keskenään. Siivilöi maito munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin tai kuppeihin.
Nosta vuoat korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada vuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesi peittää 2/3 annosvuoista. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja kypsennä vanukkaita noin 1 tunti. Anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja siirrä vetäytymään yön yli jääkaappiin.
Ota vanukkaat noin varttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Irrota vanukkaiden reunat veitsellä. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa vanukas lautaselle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
320
1338
9,8 g
3,3 g
47,3 g
47,3 g
—
9,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kanelitanko,
5 kpl Kokonaista neilikkaa,
1 tl Kardemumansiemeniä,
3 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli