Samettinen glögijuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Glögikiille
Koristeluun
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
Sekoita omenamehu ja agarjauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täyteseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Mittaa kiilteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esimerkiksi glögikuulilla, piparkakuilla, viikunalohkoilla, kookoshiutaleilla ja rosmariinilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1567
22,8 g
8,0 g
36,5 g
28,9 g
0,5 g
5,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli