Persimonjuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Lisäksi
Valmistus
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Tee täyte. Huuhtele ja kuori persimonit. Paloittele ja soseuta ne. Säästä ½ dl sosetta koristeluun.
Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sose.
Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loppu sose pieninä nokareina kakun pinnalle ja vedä tikulla nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku persimonilla, piparimuruilla ja granaattiomenansiemenillä.
Vinkki: Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
400
1673
24,1 g
13,5 g
37,1 g
22,0 g
2,8 g
6,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
persimonia,
piparkakkuja,
granaattiomenansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli