Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparijuustokakku ja glögikastike

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Joulun juustokakku piristetään piparkakkumausteella ja tarjoillaan glögikastikkeen kera. Tämä herkullinen piparkakkujuustokakku paistetaan uunissa.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

400 g
(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta

Glögikastike

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
3

Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Sokeria
400 g
(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1/2 dl
Perunajauhoja
4

Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.

5

Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.

2 dl
Glögijuomaa
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

417

1744

27,5 g

17,1 g

34,5 g

18,6 g

0,8 g

7,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Piparkakkumaustetta,

1,5 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli