Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakkutalokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Koristele joulukakku pienillä piparkakkutaloilla. Kun leivot joulupipareita, tee samalla piparikoristeet täytekakkuun. Täytä piparkakkutalotäytekakku omenamarmeladilla ja piparkakkukermalla, ja kuorruta helpolla voikreemillä, johon piparkakkutalojen seinät kiinnittyvät napakasti.

Ainekset

Kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 rs) maustettua rahkaa (esim. piparkakun makuista)
2 rkl
tomusokeria
1 1/2 dl
omenamarmeladia

Vaniljakreemi

150 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kuohukermaa

Lisäksi

250 g
(½ pkt) piparkakkutaikinaa
tomusokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin piparkakkutalokoristeet. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä erimuotoisia, noin 8–10 cm korkeita taloja. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Pursota pipareihin tomusokerikuorrutteella ääriviivat, ovet ja ikkunat. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä.

250 g
(½ pkt) piparkakkutaikinaa
tomusokerikuorrutetta
2

Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

3

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina nuolijalla nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4

Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahka ja tomusokeri kermavaahtoon. Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Laita pohjalevy tarjoilualustalle. Levitä puolet omenamarmeladista ja rahkatäytteestä kakkulevylle. Aseta toinen levy täytteen päälle ja levitä loppu marmeladi ja rahkatäyte kakkulevylle. Aseta kansilevy paikoilleen. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 rs) maustettua rahkaa (esim. piparkakun makuista)
2 rkl
tomusokeria
1 1/2 dl
omenamarmeladia
5

Valmista kreemi. Vaahdota sähkövatkaimella kulhossa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma eri kulhossa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Notkista kreemi kermalla. Vatkaa tasaiseksi. Poista tuorekelmu kakun ympäriltä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä vanilja-kreemiä kakun päälle ja reunoille. Jätä hieman kreemiä piparikoristeiden kiinnittämiseen.

150 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kuohukermaa
6

Levitä pieni nokare kreemiä piparkakkutalojen taakse ja aseta piparit kakun reunoille koristeeksi. Siivilöi halutessasi tomusokeria kakun päälle.

Vinkki! Täältä löydät ohjeen pikeeriin, jota käytetään piparkakkujen koristelussa:

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.11.2022
|
Muokattu: 18.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

489

2047

24,7 g

14,8 g

59,8 g

44,9 g

0,9 g

6,2 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

tomusokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli