Vatkaa valkuainen rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ensin 2 dl tomusokeria. Lisää sitten sen verran tomusokeria, että saat jähmeän massan. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikevärillä.
Laita pienisuisella suoralla tyllalla varustettu pursotinpussi tai tukeva muovipussi pystyyn korkeaan juomalasiin. Kaada pikeeri pussiin ja sido pussin yläreuna kiinni. Leikkaa muovipussin kulma auki. Tee aukosta hyvin pieni, jotta pursottaminen sujuu tarkasti.
Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja anna kovettua huoneenlämmössä.
Vatkaa tomusokeri valkuaisen joukkoon sähkövatkaimella, mikäli haluat jämäkän pikeerin pikkutarkkoja koristeluja varten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
496
2074
—
—
120,0 g
120,0 g
—
2,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli