Pikeeri eli pipareiden koristelumassa

Arvostele resepti
2 Kappaletta

15 min

Sekoita pikeeri eli kestävä pipareiden sokerikuorrutus kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkananmunan valkuainen
3 - 4 dltomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa valkuainen rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ensin 2 dl tomusokeria. Lisää sitten sen verran tomusokeria, että saat jähmeän massan. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikevärillä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmunan valkuainen
    3 - 4 dltomusokeria
  2. 2

    Laita pienisuisella suoralla tyllalla varustettu pursotinpussi tai tukeva muovipussi pystyyn korkeaan juomalasiin. Kaada pikeeri pussiin ja sido pussin yläreuna kiinni. Leikkaa muovipussin kulma auki. Tee aukosta hyvin pieni, jotta pursottaminen sujuu tarkasti.

  3. 3

    Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja anna kovettua huoneenlämmössä.

Vatkaa tomusokeri valkuaisen joukkoon sähkövatkaimella, mikäli haluat jämäkän pikeerin pikkutarkkoja koristeluja varten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
14.11.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä