Pikeeri eli pipareiden koristelumassa | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Näin valmistat pikeerin
Play

Pikeeri eli pipareiden koristelumassa

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Sekoita pikeeri eli kestävä pipareiden sokerikuorrutus kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista.

Ainekset

1 kpl
Kananmunan valkuainen
3 - 4 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa valkuainen rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ensin 2 dl tomusokeria. Lisää sitten sen verran tomusokeria, että saat jähmeän massan. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikevärillä.

1 kpl
Kananmunan valkuainen
2

Laita pienisuisella suoralla tyllalla varustettu pursotinpussi tai tukeva muovipussi pystyyn korkeaan juomalasiin. Kaada pikeeri pussiin ja sido pussin yläreuna kiinni. Leikkaa muovipussin kulma auki. Tee aukosta hyvin pieni, jotta pursottaminen sujuu tarkasti.

3

Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja anna kovettua huoneenlämmössä.

Vatkaa tomusokeri valkuaisen joukkoon sähkövatkaimella, mikäli haluat jämäkän pikeerin pikkutarkkoja koristeluja varten.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 5.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2074

496

120,0 g

120,0 g

2,0 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli