Kinuskinen konvehtikakku
Ainekset
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjalle. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se kekseihin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuustot ja jogurtti keskenään. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti juustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
Kumoa juustotäyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Viimeistele kakku halutessasi koristerakeilla juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit tehdä kakun myös vanilja- tai appelsiinituorejuustosta ja tarjota kinuskikastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
823
3444
33,1 g
21,5 g
119,8 g
111,5 g
—
9,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (150 g) cookies-suklaakeksejä,
Liivatelehteä,
Koristerakeita, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli