Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet kasvisletut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sekoita ylijäänyt joululaatikko lettutaikinaan. Tarjoa lettuset puolukkahillon kanssa pinaattilettujen tyyliin tai blinien tapaan smetanan ja sipulin kanssa.

Ainekset

3 dl
Peruna-, bataatti- tai lanttulaatikkoa
4 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa, tarvittaessa

Lisäksi

Rypsiöljyä ja/tai voita paistamiseen
Puolukkahilloa tai smetanaa ja sipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kasvislaatikko ja maito kulhossa. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja öljy joukkoon.

4 dl
Maitoa
3 dl
Peruna-, bataatti- tai lanttulaatikkoa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Rypsiöljyä
2

Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta saat seoksesta lettutaikinan paksuista. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Suolaa, tarvittaessa
3

Kuumenna lettupannun koloissa tilkka öljyä tai nokare voita. Kaada koloihin noin ½ dl taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on reunoilta täysin hyytynyt. Käännä ja paista noin minuutti.

Rypsiöljyä ja/tai voita paistamiseen
4

Tarjoa kasviletut puolukkahillon tai smetanan ja sipulin kera.

Puolukkahilloa tai smetanaa ja sipulia
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

262

1096

11,3 g

2,3 g

28,8 g

5,3 g

1,3 g

10,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Peruna-, bataatti- tai lanttulaatikkoa,

Suolaa, tarvittaessa,

Rypsiöljyä ja/tai voita paistamiseen,

Puolukkahilloa tai smetanaa ja sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli