Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa kääretorttu 12 palaan ja asettele palat vuokaan vieri viereen. Käytä yksi pala tarvittaessa rakojen tilkitsemiseen.
Poista mansikoista karat. Paloittele puolet mansikoista. Säästä osa kokonaisista mansikoista koristeluun ja soseuta loput kokonaiset mansikat.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokerit ja rahka. Vatkaa vielä hetki. Sekoita mansikkasose ja paloitellut mansikat vaahtoon.
Yhdistä sitruunamehu ja mansikkamehutiiviste kattilassa, kiehauta seos. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Nosta mehukattila pois liedeltä ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan mehuun. Valuta seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka lautasella, foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Koristele kakku mansikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
211
883
13,0 g
9,1 g
14,3 g
14,0 g
0,8 g
7,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
350 g (1 kpl) mansikkakääretorttu,
mansikoita,
(syötäviä kukkia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli