Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin teet täydelliset kaalikääryleet

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Parhaat kaalikääryleet syntyvät ajan kanssa. Kun ryhdyt hommaan, tehtaile kääryleitä kunnon satsi. Osan voi pakastaa. 20 kääryleeseen tarvitset 1,5 kiloa kaalia.

Kansainväliset kääryleet

Kaalikääryleet tehdään perinteisesti naudan jauhelihasta tai sika-naudasta ja maustetaan meiramilla ja pippurilla. Lihaa ja mausteita vaihtamalla kaalikääryleet saavat kansainvälisen sävyn.

  • Aasialaisen version teet valmistamalla täytteen broilerin jauhelihasta. Mausta kääryleet chilillä, inkiväärillä, currylla ja soijakastikkeella.
  • Välimerellinen versio syntyy karitsanjauhelihasta, valkosipulista, mintusta ja oreganosta.
  • Sitruunalla ja tillillä saat kreikkalaistyyppiset kääryleet.
  • Slaavilaisen vivahduksen kääryleet saavat karitsanjauhelihasta ja sienistä.
  • Kun mausteena on valkosipulia, tomaattipyreetä ja anjovista, maku muistuttaa vorschmackia.

Lisää aiheesta