Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.
Sulata rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
407
1702
27,5 g
9,5 g
17,0 g
2,0 g
2,3 g
21,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa,
8 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli