Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen lohikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermalla viimeistelty lohikeitto on helppo ja herkullinen perinneruoka, joka valmistuu nopeasti. Mausta kalakeitto tillillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2 rkl
margariinia tai voita
8 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Musta- tai valkopippuria
400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~21
32
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 rkl
margariinia tai voita
8 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Musta- tai valkopippuria
3

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.

400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 10.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1702

27,5 g

9,5 g

17,0 g

2,0 g

2,3 g

21,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa,

8 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli